Office 365

Office 365 is een suite van producten die door Microsoft “in de Cloud” wordt aangeboden. Office 365 bestaat uit Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online en desgewenst het volledige MS Office 2013 Professional Plus pakket om op je PC te installeren. Office365 is er in verschillende versies, voor ZZP-ers, kleine bedrijven maar ook voor (middel)grote bedrijven. Office 365 is al verkrijgbaar vanaf €5,25 per gebruiker. Kijk hier voor alle informatie op de website van Microsoft.

Losse producten of een complete suite

Office 365 is een suite. Exchange, SharePoint, Lync, de Office Web Apps, maar ook de offline Office Suite maken onderdeel uit van deze suite. Welke diensten of applicaties daadwerkelijk gebruikt worden is afhankelijk van het gekozen abonnement. Daarnaast is het ook mogelijk de verschillende diensten afzonderlijk af te nemen.

Bij Office 365 wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten gebruikers. Zogenaamde kenniswerkers die toegang tot alle diensten moeten hebben en Kiosk-werkers, die een beperktere versie van de verschillende diensten kunnen gebruiken. Denk aan medewerkers die geen eigen PC of werkplek hebben, of die samen een PC delen.

Exchange Online

Geavanceerde functies voor e-mail, agenda’s en contactpersonen op uw pc, telefoon en het web.

Gebruikers kunnen vanaf vrijwel elke locatie via hun computer, browser of telefoon e-mail, agenda’s en contactgegevens raadplegen.
Gebruikers krijgen postvakken van 25 GB die naadloos zijn geïntegreerd met Outlook en ze kunnen bijlagen versturen van maximaal 25 Mb. (Kioskwerkers krijgen een postvak van 1Gb.)

Sharepoint Online

Met SharePoint Online kunt u sites maken om documenten en informatie te delen met collega’s en klanten. Belangrijkste voorzieningen:

Belangrijke documenten snel delen en beheren, zowel online als offline
Externe gebruikers uitnodigen om te werken aan projecten, documenten en andere belangrijke gegevens
Iedereen op de hoogte houden van informatie en nieuws over het bedrijf

Lync Online

Communiceer met anderen via chatberichten, videogesprekken en onlinevergaderingen. Belangrijkste voorzieningen;

Maak gebruik van actuele aanwezigheidsinformatie, inclusief foto’s, beschikbaarheidsstatus en locatie, en chatberichten om efficiënt en effectief te communiceren.
Voer via uw computer spraakgesprekken met andere Lync-gebruikers in de organisatie of in andere organisaties die Lync gebruiken.
Maak, controleer en neem deel aan vooraf geplande of spontane audio-, video- en webvergaderingen met mensen binnen en buiten uw organisatie.
Verbeter onlinepresentaties met gedeelde schermen en virtuele whiteboards.
Laat klanten deelnemen aan telefonische vergaderingen met Lync, ook al beschikken ze niet over Office 365.

Neem eens contact op voor een vrijblijvend advies of offerte.

Neem contact op

Waar kunnen wij mee helpen?

Advies

Wij kunnen u adviseren en begeleiden met de keuze van het abonnement welke het beste aansluit op uw wensen.

Aanvragen en basisconfiguratie

Voor een vast tarief kunnen wij de aanvraag bij Microsoft voor uw onderneming uitvoeren en de eerste basisinstellingen doen.

Sharepoint

Bij de meeste abonnementen hebt u ook de beschikking over SharePoint. Hiermee zijn uitgebreide configuraties te maken. Wij hebben uitgebreide SharePoint kennis om u hier mee te helpen.

Hybride omgevingen

Wij hebben ervaring met het opzetten van een zgn. Hybrid Deployment. Zowel in een blijvende configuratie, als ook voor een soepele migratie van uw eigen omgeving naar Office 365.