Cloud Oplossingen

ITenso biedt een tweetal verschillende Cloud oplossingen, Cloud Infrastructuur en de Cloud werkplek

Met de Cloud Oplossing van ITenso kunt u snel aan de slag en heeft u geen kosten voor aanschaf, onderhoud en afschrijving van hardware.

Cloud Infrastructuur

Uw eigen netwerk, compleet in de Cloud. Uitstekend geschikt om eigen applicatieservers en specifieke toepassingen te gebruiken. Het geheel kan volledig in eigen beheer worden bijgehouden, maar uiteraard kan dit ook in onze vertrouwde handen worden gegeven.

Met de Cloud Infrastructuur bouwt u uw eigen netwerk met besturingssystemen naar keuze, of, uiteraard, een mix hiervan. Middels een firewall, welke ook volledig in eigen beheer is, kan vervolgens toegang van het internet geregeld worden. Heeft u meerdere locaties en daartussen lijnen van bijvoorbeeld kpn of Vodafone? Dan kan het datacenter worden opgenomen als extra locatie, zodat er één netwerk met uw bestaande locaties ontstaat.

Neem eens contact op voor een vrijblijvend advies of offerte.

Neem contact op

Cloud werkplek

Geen omkijken meer naar de techniek en alleen maar een werkplek nodig die overal en altijd toegankelijk is? Dan is de Cloud Werkplek ideaal voor u. En kunt zorgeloos werken en ITenso zorgt voor beheer en een veilige back-up van de data.

U kunt samen met uw collega’s werken aan dezelfde bestanden, vanaf (bijna) elk apparaat. U krijgt de beschikking over een Microsoft Windows bureaublad met Microsoft Office software geïnstalleerd. Email en Sharepoint integratie is ook mogelijk.

Neem eens contact op voor een vrijblijvend advies of offerte.

Neem contact op

In het kort

Infrastructuur

ITenso biedt een kwalitatieve Cloud Infrastructuur, bestaande uit een combinatie van Dell servers, Dell Equallogic Storage, Dell PowerConnect en HP Procurve switches, Internet beveiliging wordt gedaan met appliances met Open Source firewall software. Als virtualisatielaag maken we gebruik van VMware vSphere software, daarnaast maken we gebruik van de integratie tools van Dell Equallogic.

Hoge beschikbaarheid

ITenso biedt een hoge uptime garantie voor haar Cloud Oplossing. Zowel de hardware, storage, beveiliging, stroom, internetverbinding als het volledige datacenter zijn redundant uitgevoerd. Als beschikbaarheid belangrijk voor u is, is de Cloud Oplossing van ITenso uw oplossing.

Schaalbaar

U bent u niet meer gebonden aan de beperkingen van hardware. De aanschaf van een dure, zware server is niet meer nodig. Heeft u na verloop van tijd behoefte aan meer rekenkracht, snelheid of opslagruimte? Dan kunt u uw Cloud Infrastructuur eenvoudig upgraden.